Az automatikus Wi-Fi kapcsolat letiltása a Windows rendszerben

  1. Kapcsolat korlátozása a Windows 10 rendszerben
  2. Hálózat törlése Windows 8 vagy 7 rendszerben

Olvassa el az automatikus kapcsolat letiltásának módját, vagy távolítsa el a Wi-Fi hálózatok egyikét a Windows 10 rendszerben . A rendszer automatikusan csatlakozik a Wi-Fi hálózatokhoz, amelyekhez korábban csatlakoztak. az Windows 10 te vagy tilthatja az automatikus csatlakozást bizonyos hálózatokhoz. Az operációs rendszer emlékezni fog a jelszóra és egyéb információkra, de csak akkor csatlakozik, ha manuálisan kezdeményezi a kapcsolatot. Olvassa el az automatikus kapcsolat letiltásának módját, vagy távolítsa el a Wi-Fi hálózatok egyikét a Windows 10 rendszerben

Ez akkor hasznos, ha a nyilvános Wi-Fi hálózatok nem kapcsolódnak automatikusan, különösen akkor, ha a böngészőben engedélyt kell használnia a használatához, vagy ha a sebesség sok kívánnivalót hagy.

Tartalom:

Kapcsolat korlátozása a Windows 10 rendszerben

Annak megakadályozására, hogy a Windows automatikusan csatlakozzon egy Wi-Fi hálózathoz a jövőben, egyszerűen kiválaszthatja ezt a lehetőséget, ha csatlakozik egy hálózathoz. Amikor kiválaszt egy hálózatot a Wi-Fi felugró menüben, törölje a jelölőnégyzetet a „Csatlakozás automatikusan” jelölőnégyzetből a csatlakozás előtt.

Amikor kiválaszt egy hálózatot a Wi-Fi felugró menüben, törölje a jelölőnégyzetet a „Csatlakozás automatikusan” jelölőnégyzetből a csatlakozás előtt

Ha jelenleg nincs a hálózati lefedettségi területen, akkor nem fogja látni azt a Wi-Fi panelen. Ezzel a beállítással módosíthatja a mentett profilt a rendszerben.

Ehhez nyissa meg a Beállítások > Hálózat és Internet > Wi-Fi lehetőséget . Kattintson az "Ismert hálózatok kezelése" linkre.

Válassza ki a listában a módosítani kívánt hálózatot, majd kattintson a "Tulajdonságok" gombra. A keresőmezőbe vagy a szűrőbeállítások segítségével megtalálhatja a jelenleg szükséges hálózatot.

A keresőmezőbe vagy a szűrőbeállítások segítségével megtalálhatja a jelenleg szükséges hálózatot

Állítsa be a „Csatlakozás automatikusan a tartományon belül” opciót a „Ki” értékre . A Windows nem csatlakozik automatikusan a hálózathoz, de manuálisan csatlakozhat a hálózathoz a jelszó és más paraméterek újbóli bevitele nélkül.

A Windows nem csatlakozik automatikusan a hálózathoz, de manuálisan csatlakozhat a hálózathoz a jelszó és más paraméterek újbóli bevitele nélkül

Hálózat törlése Windows 8 vagy 7 rendszerben

Ez a beállítás nem érhető el a Windows 7 és 8 rendszerben. Ha rendelkezik Wi-Fi hálózati hitelesítő adataival, a rendszer automatikusan csatlakozik hozzá. Az egyetlen mód arra, hogy megakadályozza az automatikus újracsatlakozást egy mentett hálózatra, törölje azt. Ez azt jelenti, hogy újra be kell írnia a Wi-Fi hálózati jelszavát és más hitelesítő adatait, ha valaha is szeretné használni a jövőben.

Hálózat törléséhez a Windows 7 rendszerben válassza a Vezérlőpult > Hálózati állapot és feladatok megtekintése > Vezeték nélküli hálózatok kezelése lehetőséget . Válassza ki az elfelejteni kívánt Wi-Fi hálózatot, majd kattintson a Hálózat törlése gombra.

A Windows 8 rendszerben a parancssorból a netsh parancsot kell használnia a mentett Wi-Fi hálózat törléséhez.

Ehhez indítsa el a parancsablakot és futtassa a következő parancsot, a „WiFiName” név helyett a mentett Wi-Fi hálózat nevével.

netsh wlan profilnév törlése = "WiFiName"

netsh wlan profilnév törlése = WiFiName

A parancs futtatása után a számítógép eltávolítja a hálózatot.